De hoge Veluwe

We combineren de schoonheid van dit natuurgebied in de buurt van Arnhem met een uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden. 

 

Het programma van deze driedaagse reis ziet er als volgt uit :

 

DAG 1 : Arnhem  en het Loo

Via het groene hart van Nederland, rijden we naar Doorwerth, waar ons een koffie wacht.

Bezoek aan het ‘Air Borne museum’, dat een beeld geeft van ‘De slag om Arnhem, vooral bekend als ‘A Bridge too far’.

Wandeling in het centrum van Arnhem en vrij middagmaal (of picknick)

Bezoek aan ‘Het Loo’ in Apeldoorn, sedert de Tachtigjarige oorlog het symbool van De Oranjes. Het Loo was een uitdaging aan de Franse zonnekoning, de tegenspeler van De Oranjes. De tuinen zijn indrukwekkend en doen aan Fontainebleau denken.

 

DAG 2 : De hoge Veluwe

Rondrit doorheen de Veluwezoom. Dit schitterend natuurpark geeft een beeld van het ontstaan van de stuwwallen.

Bezoek aan het Nationale Park ‘De Hoge Veluwe’, een natuurgebied met maar liefst 5.500 hectare bos, heidevelden en zandverstuivingen, dat een unieke combinatie biedt van kunst, natuur en architectuur. U kan onze gids volgen voor een bezoek aan het Kröller-Müller museum (met zijn uitgebreide collectie Van Gogh, Renoir, Seurat, Picasso, Mondriaan, …), de Beeldentuin (met werken van Rodin, Moore, …) en het jachtslot St.Hubertus in Art Déco-stijl  of u maakt gebruik van de gratis ‘witte fietsen’ en brengt de dag door langsheen de kilometerslange fietspaden die door het Park lopen.

 

 

DAG 3 : Utrecht - Kasteel De Haar

Bezoek aan het Kasteel De Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel in Nederland. Het kasteel, de indrukwekkende collectie kunstschatten, het bijbehorende park en het omringende landgoed vormen een schitterende eenheid. Bezoek met gids aan het kasteel, vrij bezoek aan de tuinen.

Wandeling in Utrecht langs de Dom, de grachten, de werfkelders. Of misschien kiest u wel voor een tochtje op de grachten, met de waterfiets.

 

Contacteer ons

Wens je meer informatie over deze reis ?

Vul dit formulier in en we nemen binnen de 24 uur contact met u op.

captcha