Rijn : van Koblenz tot Rüdesheim 

Op deze 4-daagse reis bezoeken we de Rijn, van Koblenz tot Rüdesheim. 

Dag 1 : Brühl en Rijnvaart

Op de heenrit plannen we een halt in Brühl. We bezoeken er het slot Augustusburg en het jachtslot Falkenlust, belangrijke exponenten van de Duitse barok en rococo uit de 18de eeuw. Beide bouwwerken zijn opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed.

Het laatste stukje van de heenrit varen we met de boot van Sankt Goar tot Assmanshausen. Daarbij passeren we de Loreley, historische stadjes als Bacharach en Oberwesel en talrijke burchten  (Katz, Schönburg, Gutenfels, Stahleck, Sooneck, Fürstenberg, Reichenstein en Rheinstein).

Dag 2 : Rüdesheim

We bezoeken de Rijn tussen Assmanshausen en Rüdesheim. We nemen de zetellift naar het Niederwald Denkmal, het monument dat herinnert aan de stichting van het Duitse Rijk na de Frans-Duitse oorlog in 1871.

We wandelen (of nemen de kabellift) naar Rüdesheim waar we een lunch voorzien. Daarna maken we een stadswandeling onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. We passeren uiteraard aan de Drosselgasse en sluiten de dag af met een bezoekje (en degustatie) aan Asbach, fabrikant van  de bekende Duitse brandewijn. 

 

Dag 3 : Eltville en Eberbach

Op de derde dag bezoeken we het rozenstadje Eltville. Dit is de oudste stad in de Rheingau. In de 14de en 15de eeuw resideerden hier de aartsbisschoppen en keurvorsten van Mainz. We maken een wandeling langs de bijzonderste bezienswaardigheden onder leiding van onze nederlandstalige gids.

Voor de lunch gaan we naar het indrukwekkende cisterciënzerklooster in Eberbach. Daar brengen we natuurlijk ook een bezoek aan de abdij, waar enkele opnamen werden gemaakt voor de film ‘De naam van de roos’.  We sluiten het bezoek af met een degustatie van de bekende rieslingwijnen.

Dag 4 : de Loreley, de Marksburg en Koblenz

We rijden langs de rechteroever van de Rijn richting Koblenz. We maken een korte stop aan de Loreley, bezoeken de Marksburg (de oudste hoogteburcht aan de Rijn, die daarenboven nooit verwoest werd).  We sluiten de dag af met een bezoek aan Schloss Stolzenfels, een schitterend voorbeeld van de  Rijnromatiek uit de 19de eeuw of een vrije wandeling in de stad Koblenz. 

 

Contacteer ons

Wens je meer informatie over deze reis ?

Vul dit formulier in en we nemen binnen de 24 uur contact met u op.

captcha