Oxford & de Cotswolds

Deze reis was voor onze Davidsfondsafdeling de topper aller tijden, zeker wat het aantal deelnemers betreft. Waar we normaal gezien één bus kunnen vullen, moesten we voor deze reis zelfs een tweede uitgave organiseren (een vijfdaagse versie met een extra dag in de Cotswolds). 

Oxford is bekend als de universiteitsstad bij uitstek of, meer recent, als de stad van Inspector Morse. De Cotswolds is één van de
mooiste natuurgebieden van Engeland waar bovendien het oorspronkelijk karakter in de vele cottages en hamlets (gehuchten) bewaard is. Op de heen- en terugreis brengen we een bezoek aan twee andere toppers : Windsor en Greenwich. Een programma vol afwisseling dus, gegarandeerd voor elk wat wils.

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud van aanpassingen).

Dag 1 : Windsor

We vertrekken om 6 uur met een luxe touringcar vanuit Denderleeuw richting Calais, waar we de boot nemen naar Dover. We rijden, links van de weg, verder tot in Windsor. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan het Kasteel, de kapel en de tuinen van Windsor. Op de
weg naar Oxford, plannen we nog een korte stop in Henley on Thames (beroemd voor de regatta’s).

Dag 2 : Oxford & Blenheim Palace

We starten de dag met een bezoek aan Blenheim Palace, in de omgeving van Oxford, een barok meesterwerk waar Winston Churchill werd geboren. We bezoeken het paleis en nemen de tijd om rond te wandelen in de prachtige tuinen.

Na het middagmaal brengen we een uitgebreid bezoek aan Oxford, de universiteitstad bij uitstek. We maken een begeleide wandeling langs de vele colleges, Radcliffe Camera, Bodeian Library, St.Mary the Virgin en het Ashmolean Museum of Art and Archaeology. We brengen een bezoek aan het Christ Church College waarin zich de kleinste kathedraal van Engeland bevindt.

Dag 3 : De Cotswolds

We rijden de ganse dag rond in de Cotswolds, een uitgestrekt natuurgebied ten westen van Oxford met lieflijke dorpjes, mooie valleien, dito uitzichten en talrijke historische monumenten. We voorzien korte stops in Chipping Camden (wandeling door Highstreet, een van de mooiste dorpsstraten van het land, met de 14eeeuwse honingkleurige huizen van wolhandelaars en oude herbergen), Bourton-on-theWater (ook wel het “Klein Venetië” van de Cotswolds genoemd, vanwege zijn lage bruggetjes over de Windrush rivier), Stow-on-the-Wold, Broadway (met zijn 17de-eeuwse cottages en aangeduid als “de parel van de Cotswolds”) en Hidcote (mooiste tuin van de Cotswolds).

Om de dag af te sluiten krijgen de deelnemers de keuze : een wandeling op Cleeve Hill (326 m) de hoogste top van de Cotswolds, waar we genieten van een fraai uitzicht of een bezoek aan Cheltenham, een voormalige kuurstad, voor een korte stadswandeling en wat vrije tijd op de Promenade, beroemd als één van de top vijf beste winkelstraten in Groot-Brittannië.

Dag 4 : Greenwich

Op de terugreis houden we halt in Greenwich, aan de rand van London. We maken een wandeling in het Greenwich Park langs het Royal Observatory met de nulmeridiaan, genieten van een prachtig uitzicht op London en lopen even binnen in het National Maritime Museum, waar de Engelse overheersing op de wereldzeeën in kaart wordt gebracht.

 

Contacteer ons

Wens je meer informatie over deze reis ?

Vul dit formulier in en we nemen binnen de 24 uur contact met u op.

captcha