Dublin & de Wicklow Mountains 

 

Op deze vijfdaagse reis verkennen we Dublin en omgeving.

Dag 1 - ten noorden van Dublin

We nemen het vliegtuig naar Dublin.

We duiken onmiddellijk de geschiedenis in met een bezoek aan Malahide Castle, dat bijna 800 jaar in het bezit was van de familie Talbot. We maken ook een wandeling in de prachtige tuinen die rond het kasteel liggen.

Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het dorpje Howth, een kleine vissershaven, waar we ons tegoed doen aan een lekkere visschotel. Vervolgens rijden we verder naar Bray, een kustplaats ten zuiden van Dublin, waar we onze intrek nemen in ons hotel.

Dag 2 - op verkenning in Dublin

We maken een rondrit met de bus langs de voornaamste bezienswaardigheden. Uiteraard stoppen we bij enkele van de meest bekende :

  • Trinity College, waar het beroemde Book of Kells wordt bewaard.
  • Christ Church
  • Dublin Castle

’s Avonds heb je de keuze tussen een traditionele Celtic Night (Ierse muziek en dans, incl. diner) of vrije tijd in Temple Bar, hét uitgangsdistrict in Dublin waar je in de vele bars kan genieten van lekker eten en live muziek.

 

Dag 3 : de Wicklow Mountains

We een rondrit door de Wicklow Mountains, een gebergte ten zuiden van Dublin. We stoppen op enkele plaatsen waar we een prachtig uitzicht hebben of waar we een korte wandeling kunnen maken.

We bezoeken de monastieke site van Glendalough, een klooster dat teruggaat tot de 6de eeuw na Christus. We wandelen er ook langs de nabijgelegen meren, waar we opnieuw kunnen genieten van het prachtige landschap.

Dag 4 : ten zuiden van Dublin

We starten met een klifwandeling van Bray naar Greystone. Wie niet mee gaat wandelen kan met de bus naar Greystone, waar je rustig kan rondkuieren in het stadje of langs de dijk.

Vervolgens rijden we met de bus naar Mount Usher, één van de drie Ierse tuinen die is opgenomen in de Engelse ‘Good Garden Guide’.

We sluiten de dag af met een bezoek aan Avoca, dat vooral bekend is omwille van zijn handweverijen. 

's Avonds is er gelegenheid voor een bezoek aan de Harbour Bar in Bray, waar je kan genieten van Ierse folkmuziek.

 

Dag 5 : afsluiten in Dublin

Op onze laatste dag keren we terug naar Dublin, waar we een bezoek brengen aan het Kilmainham Gaol Historical Museum, een voormalige gevangenis, waar de geschiedenis van de strijd tegen de Engelsen van de muren druipt (alternatief : Dublin Castle)

Na de lunch rijden we naar de luchthaven, waar we om 16 uur het vliegtuig naar Brussel nemen. 

 

Contacteer ons

Wens je meer informatie over deze reis ?

Vul dit formulier in en we nemen binnen de 24 uur contact met u op.

captcha