Goslar en het Harzgebergte

Het Harzgebergte, gelegen in het midden van Duitsland, biedt een harmonieuze mix van natuur en cultuur. Eigenaardige rotsformaties, kloven en ravijnen, klaterende beken en hier en daar stuwmeren en watervallen vormen er de romantische bekoorlijkheid van het landschap. De culturele attractiepolen zijn typisch Duitse stadjes : Goslar, Hildesheim, Paderborn, Hameln en de voormalige Oost-Duitse steden Quedlinburg en Wernigerode. 

 

Het programma ziet er als volgt uit.

 

Dag 1 : Denderleeuw – Paderborn - Goslar

We vertrekken in de ochtend met een luxe touringcar richting het Harzgebergte in Duitsland. We maken een tussenstop in Paderborn, de voormalige Keizerstad, waar we wandelen langs de Kaiserpfalz, de Dom, de bron van de rivier de Pader, de kortste rivier van Duitsland, en vele andere historische bouwwerken.

 

Dag 2 : Goslar

In de voormiddag verkennen we onze verblijfplaats Goslar, die door de aanwezigheid van 47 kerken en kapellen ook wel het ‘Rome van Duitsland’ wordt genoemd. Ieder gebouw in Goslar heeft een eigen geschiedenis.  We maken een stadswandeling langs de statige Kaiserpfalz met vele romaanse bogen en het grootste en best bewaarde wereldlijke gebouw uit de 11de eeuw in Duitsland, de Peterstrasse en de oude Marktplatz met het Raadhuis.

Na de lunch laten we de keuze : een verdere verkenning van Goslar met bezoeken aan de Kaiserpfalz en de Huldigingszaal in het gotische Raadhuis  of een (stevige) wandeling naar de Brocken, het hoogste punt van Noord-Duitsland. 

Bij het oppikken van de wandelaars rijden we een stukje door het Nationale Park Harz, langs de ‘Deutsche Ferienroute Alpen-Ostsee’.

 

Dag 3 : Quedlinburg - Wernigerode

We brengen een bezoek aan twee pareltjes in de Harz die gelegen zijn in het voormalige Oost-Duitsland. In de voormiddag bezoeken we Wernigerode, één groot middeleeuws openluchtmuseum. De stadswandeling leidt ons langs vele kleurrijke vakwerkhuizen, het laatgotische stadhuis, het marktplein en het slot.

Na de middag bieden we opnieuw de keuze : een bezoek aan Quedlinburg, met de stiftskerk van Sint-Servaas, het kasteel en het historische centrum of een wandeling door Bodetal (ook wel de Grand Canyon van de Harz genoemd).

 

Dag 4 : Hildesheim

Na het ontbijt begeven we ons naar Hildesheim. We bezoeken de romaanse drieschepige basiliek met monumentale bronssculpturen. Daarnaast ook de ottoonse St.-Michaelskirche en het historische marktplein met het Knochenhauersamtshaus en het Backeramtshaus.

 

Contacteer ons

Wens je meer informatie over deze reis ?

Vul dit formulier in en we nemen binnen de 24 uur contact met u op.

captcha