Porto & de Douro vallei

1 - 7 juni 2020

Het zuiden van Portugal hebben we al eerder ontdekt en grondig verkend. Dit jaar bezochten we voor het eerst het noorden, waar Porto de meest gekende stad is en de Dourovallei de meest bekende vallei. We zetten deze reis graag nog eens op ons programma !


We kiezen deze keer voor 3 verblijfplaatsen :

  • We beginnen met 1 nacht in Porto, waar we de stad verkennen met enkele wandelingen en uiteraard een eerste maal van de Porto-wijnen gaan proeven.

  • Na het bezoek aan Porto rijden naar Guimarães, waar we 2 nachten blijven. We brengen een bezoek aan het stadje, met zijn pittoreske centrum, een paleis en een burcht.

  • Daarna verplaatsen we ons naar Pinhao, in het hart van de Douro-vallei, waar we de volgende drie nachten verblijven. We hebben er ruim de tijd om de Douro-vallei in al haar schoonheid te ontdekken : een boottochtje over het mooiste deel van de rivier, een rondrit langs enkele mooie uitkijkpunten, een bezoekje aan het de Casa de  Matteus in Vila Real en aan het bedevaartsoord Lamego. Uiteraard nemen we hier ook tijd om kennis te maken met de Portugese wijnen.

Het precieze programma zal samengesteld worden op basis van de wensen van de deelnemers aan de reis. Aanpassingen zijn in onderling overleg steeds mogelijk.

De keuze van het hotel in Porto moeten we nog vastleggen. In Guimarães nemen we onze intrek in nemen in de Pousada Mosteiro do Guimarães, een voormalig klooster.

In Pinhao verblijven we in de Quinta de la Rosa, die slechts in 2017 werd geopend. Het hotel ligt aan de oevers van de Douro en heeft naast zijn uitstekende ligging ook een goede keuken, die we uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan.

De indicatieve prijs voor deze reis bedraagt  1.250 EUR per persoon (op basis van B&B). Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 400 EUR. 

Inbegrepen :

  • Vliegtuig van Brussel naar Porto, incl. ruimbagage
  • Transport van en naar de luchthaven in België vanuit Denderleeuw
  • Verblijf van 6 nachten inclusief ontbijt in een standaard kamer
  • Vervoer met een minibus in Portugal
  • Begeleiding tijdens alle uitstappen


Een annuleringsverzekering is niet inbegrepen, maar wordt wel aanbevolen. Contacteer ons voor meer inlichtingen.

De overige onkosten (middagmalen, avondmalen en inkomgelden) worden ter plaatse afgerekend.

 

 

 

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past. 

captcha