Amiens en de slag aan de Somme

 

We hebben de vele oorlogsmonumenten in de Westhoek en in het noorden van Frankrijk tijdens voorbije jaren al verschillende keren bezocht.  Maar tijdens die eerste wereldoorlog werd in 1916 ook zwaar slag geleverd aan de Somme. Tussen Péronne en Albert liggen, verspreid in een mooi landschap verschillende monumenten, waarvan we er tijdens onze tocht verschillende gaan bezoeken.

We gaan overnachten in Amiens, waar de kathedraal letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt vormt. 's Avonds genieten we er van de lichtshow op het plein voor de kathedraal. We maken uiteraard ook een wandeling in de stad om de andere bezienswaardigheden te bekijken en maken eventueel een wandeling door de Hortillonages (die we ook al eens met een bootje bezochten op een andere reis).


Datum : tweede helft van juni of  eerste helft van juli.
Prijs : ong. 160 EUR (vervoer, 1 nacht K&O en  begeleiding).  De meerprijs voor een éénpersoonskamer bedraagt 45 EUR.
De overige onkosten worden ter plaatse betaald.

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past. 

captcha