Baai van de Somme

De baai van de Somme is één van de prachtigste natuurgebieden in Frankrijk. Het is vergelijkbaar met het Zwin, maar met een oppervlakte van zo'n 6000 hectare bijna 10x groter.  

  • Saint-Valéry-sur-Somme  is het mooiste stadje aan de baai. Het bestaat uit 2 delen. De benedenstad ligt langs de Somme en heeft een jachthaventje. In de bovenstad zijn talrijke historische gebouwen terug te vinden en een "herbarium". Even buiten het stadje staat bovenop een heuvel de Kapel van de Zeelieden. 
  • In Rue zijn de mooiste voorbeelden te vinden van de "flamboyante gotiek"
  • In het "Parc du Marquenterre" kan je een mooie wandeling maken in een beschermd natuurgebied.  
  • Je kan met een treintje van Saint-Valéry-sur-Somme naar Le Crotoy rijden, aan de overkant van de baai. 
  • In het zuiden ligt bij Ault nog een mooie rotskust en in het stadje Eu staat een mooi renaissancekasteel. 

Op weg naar de Somme kunnen we langs de Opaalkust rijden waar we, naar believen tussenstops kunnen plannen. 

Het precieze programma zal worden opgesteld in functie van de deelnemers volgens het principe "wie heeft wat al of niet gezien?". 

We verblijven (indien beschikbaar) in de Résidence du Cap Hornu, gelegen aan de zuidkant van de baai, op wandelafstand van het stadje Saint-Valéry-sur-Somme. Het heeft een eigen restaurant en een openluchtzwembad  Het ligt in een groene oase, vanuit de tuin kan je al genieten van een prachtig uitzicht op de baai van de Somme. 

Meer info over de Baai van de Somme kan je vinden op onze website Wandelen langs Kusten.


Datum : 2 - 4 juni  of  30 mei - 1 juni  (aan te passen aan de wensen van de deelnemers)
indicatieve prijs : ong. 300 EUR (vervoer, 2 nachten K&O en  begeleiding).  De meerprijs voor een éénpersoonskamer bedraagt 85 EUR. De overige onkosten worden ter plaatse betaald.

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past. 

captcha