Andalusië
26 april - 3 mei 2020

Andalusië is een heerlijke bestemming in het voorjaar.

We maken een rondrit langs de belangrijkste steden (Cordoba, Granada, Ronda en Sevilla) en genieten tussendoor van de natuur en de prachtige landschappen (Sierra Nevada en de Witte Dorpjes).

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit, maar dit kan steeds aangepast worden aan de omstandigheden, het weer en de samenstelling van de groep.

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Sevilla. We rijden met de wagen naar Cordoba, waar we 2 nachten verblijven in de Parador de Cordoba, een voormalig staatshotel (4*).

Dag 2

In Cordoba bezoeken we de wereldberoemde Mezquita-kathedraal, het Alcazar, de Puento Romano, …

Dag 3

We rijden naar Granada. Onderweg kunnen we enkele stops maken (Antequera, Fuente de Piedra, …) of bezoeken al enkele bezienswaardigheden in Granada.

Dag 4

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Alhambra, het laat-middeleeuwse paleizencomplex dat zich als een strategisch gelegen citadel iets boven de stad Granada bevindt. Het is een combinatie van een robuuste fortificatie (het Alcazaba), de voormalige koninklijke verblijven, het Habsburgse paleis van Karel V, een aantal schitterende tuinen en waterpartijen en het min of meer onafhankelijk gelegen tuinencomplex van het Generalife.

Na de middag rijden we naar de Sierra Nevada, tot een hoogte van bijna 2000 meter.

Dag 5

We rijden naar Ronda. Onderweg kunnen we een wandeling maken in het natuurgebied El Torcal. Door een bijwijlen spectaculair landschap rijden we verder naar Ronda, waar we de Ponte Nuevo en de arena bezoeken.

Dag 6

We rijden naar Sevilla. Onderweg bezoeken we enkele witte dorpjes en rijden door de Sierra de Grazalema.

Dag 7

In Sevilla bezoeken we de historische binnenstad, die gesticht werd door Julius Caesar, de Santa Maria kathedraal met de Giralda en het prachtige paleis Alcazar. We dwalen er door de smalle straatjes van de Joodse wijk Santa Cruz.

Dag 8

Terugvlucht van Sevilla naar Brussel. 


De prijs voor deze reis bedraagt  1.300 EUR per persoon. Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 350 EUR. 

Inbegrepen :

  • transport van en naar de luchthaven in België vanuit Denderleeuw.
  • vlucht met Brussels Airlines vanop Zaventem naar Sevilla, incl. bagage
  • Verblijf van 7 nachten in standaard kamers, inclusief ontbijt en verblijftaksen.
  • Alle uitstappen ter plaatse (vervoer en begeleiding).

De middag-, avondmalen en inkomgelden worden ter plaatse betaald.

Wie enkel een handbagage meeneemt, krijgt een korting van 50 EUR.

Een annulatieverzekering is niet inbegrepen, maar wordt ten zeerste aanbevolen.

  

Ga je mee ?

Bel dan nu naar Frank De Saedeleer (053/66.10.43  of 0477/688.760).

 

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past. 

captcha