4-daagse Amiens & Baai van de Somme

In deze reis combineren we de slagvelden aan de Somme, het lichtspektakel aan de kathedraal van Amiens en het natuurgebied aan de monding van de Somme. 

Het onderstaande programma is indicatief en kan uiteraard aangepast worden aan de wensen van de deelnemers.

  • We beginnen de dag met enkele oorlogsmonumenten die herinneren aan de Slag van de Somme in 1917 : de Chapelle du Souvenir Français in Rancourt, het Zuid-Afrikaans Memorial in Longueval, het Memorial van Thiepval, la Tour d’Ulster en het Mémorial terre-neuvien in Beaumont-Hamel.

    We rijden verder naar Amiens, waar we ’s avonds dineren en het lichtspektakel aan de kathedraal bezichtigen.
  • De tweede dag brengen we een bezoek aan de kathedraal, één van de mooiste gotische bouwwerken in Frankrijk. 

    Vervolgens rijden we via Abbeville naar de kust, waar we het stadje Saint-Valéry-sur-Somme bezichtigen, het mooiste stadje aan de baai. Het bestaat uit 2 delen. De benedenstad ligt langs de Somme en heeft een jachthaventje. In de bovenstad zijn talrijke historische gebouwen terug te vinden en een "herbarium". Even buiten het stadje staat bovenop een heuvel de Kapel van de Zeelieden. 
  • De derde dag bezoeken we het natuurpark van de Marquenterre, het kustdorpje Fort-Mahon, Rue waar je de mooiste voorbeelden van de "flamboyante gotiek" vindt en Le Crotoy, waar je een prachtig uitzicht hebt op de baai.
  • De laatste dag bezoeken we de abdij van Valloires en rijden langs de Opaalkust, waar we een ruime keuze aan mogelijke stopplaatsen hebben (Montreuil, Boulogne, Audreselles voor een schotel zeevruchten bij La Marie Galante ?), Duinkerke, …

In Amiens verblijven we in het stadscentrum, aan de baai van de Somme kunnen we kiezen tussen de Résidence du Cap Hornu, gelegen aan de zuidkant van de baai, op wandelafstand van het stadje Saint-Valéry-sur-Somme en het hotel de la Térrasse in Fort-Mahon Plage (beide ***)

De indicatieve prijs bedraagt 440 EUR per persoon voor het verblijf in een 2-persoonskamer met ontbijt, diner in Amiens, het vervoer en de begeleiding. De  meerprijs voor een éénpersoonskamer bedraagt 150 EUR. De overige onkosten worden ter plaatse betaald.

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past. 

captcha