Kroatie

29 september - 6 oktober 2019

Voor deze reis in het najaar van 2019 kiezen we voor een zomerse bestemming, waar het begin oktober nog heel mooi weer is.  Het wordt een rustige vakantie in één van de mooiere badplaatsen aan de Kroatische Kust.  We houden het bij een rustig programma, waarbij we elke dag wel een uitstap voorzien maar waar we ook eens een halve dag in het hotel doorbrengen.

Het programma wordt, in functie van de groep, samengesteld uit volgende mogelijkheden.

 • We verblijven 2 nachten in de buurt van het Plitvice meer, zodat we een volledige dag hebben om dit natuurwonder in alle rust te bewonderen. Plitvice Lakes is het grootste nationaal park in Kroatië. Het bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen en is één van de meest bezochte attracties in Kroatië.
 • We verblijven 5 nachten in Opatijah, op het einde van de 19de eeuw één van de belangrijkste badplaatsen in Europa, dankzij de Oostenrijkse keizer Frans Jozef I en zijn echtgenote Elisabeth (Sissi). Reeds in 1911 was er een promenade langs de zee. Langs de kust staan nog talrijke statige villa’s die dateren van het einde van de 19de  eeuw.
 • We brengen een bezoek aan Rijeka, de grootste havenstad in Kroatië. De historische binnenstad telt nog talrijke gebouwen uit de tijd van de Habsburgers. Grote delen van de stad zijn autovrij en het is dan ook aangenaam kuieren, niet alleen langs historische monumenten, maar ook door parken, langs restaurantjes en winkeltjes.
 • Uitstap naar Plitvice Lakes, het grootste nationaal park in Kroatië. Het bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen en is één van de meest bezochte attracties in Kroatië.
 • Boottocht naar de eilanden Cres en Krk, in de mooie en interessante Kvarnerarchipel. Cres is het op twee na grootste eiland in de Adriatische Zee. Krk is het grootste eiland en wordt niet voor niets het Gouden Eiland van Kroatië genoemd.
 • Bezoek aan het eiland Krk, dat door een brug van 1309 meter lang verbonden is met het vasteland. Op Krk zijn ook verschillende wijngaarden. We laten de gelegenheid voor een degustatie dan ook niet aan ons voorbijgaan.
 • Rondrit langs de oostkust en het binnenland van het schiereiland Istrië, met o.a. een bezoekje aan het hooggelegen stadje Motovun.

 

We verblijven 2 nachten in de buurt van het Plitvice Meer (B&B) en 5 nachten in het Remisens Premium Grand Hotel Palace (**** - Half Pension), een wellnesshotel gehuisvest in een prachtig gebouw in Empirestijl. ​​Het is een van de oudste hotels en wordt beschouwd als een lokaal monument.

De prijs voor deze reis bedraagt 1.050 EUR per persoon. Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 150 EUR.

Inbegrepen :

 • Transport van en naar de luchthaven in België vanuit Denderleeuw.
 • Vlucht Zaventem naar Zagreb met handbagage.
 • Verblijf van 2 nachten (B&B) in de omgeving van het Plitvice meer, 5 nachten (half pension)  in het Remisens Premium Grand Hotel, in een standaard kamer
 • Vervoer met minibus en begeleiding ter plaatse.

Voor een ruimbagage (tot 20 kg) is er een meerprijs van 50 EUR.  Voor een kamer met zeezicht is er een meerprijs van 50 EUR, voor een kamer met zeezicht en balkon is er een meerprijs van 80 EUR.   Kamers met zeezicht zijn enkel beschikbaar als 2-persoonskamer.

Een annuleringsverzekering is niet inbegrepen. Info beschikbaar op aanvraag.

De overige onkosten worden ter plaatse afgerekend.

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past. 

captcha