Vlaamse Velden 2

Bij ons eerste bezoek aan de Vlaamse Velden maakten we een tocht langs een twaalftal begraafplaatsen en andere oorlogsmonumenten. Deze keer gaan we wat dieper in op twee bezienswaardigheden :

  • het ComingWorldRememberMe project in het Provinciaal 'De Palingbeek' te Zillebeke. Daar werden 600.000 beeldjes opgesteld, één voor elk slachtoffer dat viel op Belgische bodem. Centraal staat een groot kunstwerk van Koen Vanmechelen. In het park loopt ook een poëziepad.

  • Het Memorial Museum Passendaele herdenkt de Slag van Passendaele. Het is eveneens gelegen in een mooi landschapspark, waarin tal van mooie kunstwerken staan. 

We bezoeken ook nog enkele begraafplaatsen en oorlogsmonumenten in de buurt (bv. Tyne Cot, Polygon Wood, de mijnkrater van Sint-Elooi, ...).

 

Passendale
Memorial Museum Passchendale

Aarhus
Polygon Wood

 Zillebeke
ComingWorldRememberMe in Zillebeke

 


Datum :

  • zaterdag 15 september   -  VOLZET
  • dinsdag 18 september    -  1 plaats vrij
  • donderdag 20 september - VOLZET

Prijs : 32 EUR voor het vervoer.  De overige onkosten worden ter plaatse betaald.

 

Interesse voor deze uitstap ?

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen meestal wel een tweede busje vullen op een andere datum

captcha