Gent

Van Eyck : "een optische revolutie"

Zaterdag 18 april 2020 om 15.15 uur

 

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent, voor de tentoonstelling ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

Centraal in de tentoonstelling staan de buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’. Deze werden van 2012 tot 2016 in het MSK gerestaureerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, en keren in 2020 hoogst uitzonderlijk naar het museum terug. Ze worden er voor het eerst ooit samengebracht met andere werken van Van Eyck.

Om Van Eycks optische revolutie tastbaar te maken, zullen zijn schilderijen naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden. ‘Van Eyck. Een optische revolutie’ wordt zonder meer een once in a lifetime-ervaring tijdens het themajaar Van Eyck in 2020 in Gent.

Wij hebben voor deze uitzonderlijke tentoonstelling een gids gereserveerd en 20 tickets aan voorverkoopprijs.  De prijs voor gids en ticket bedraagt 30 EUR.  

Voor het vervoer zullen de afspraken later gemaakt worden. 

Geïnteresseerd ?

Laat me nu, vrijblijvend, weten of je geïnteresseerd bent voor een bezoek aan deze tentoonstelling. 

Op basis van het aantal kandidaten, zoek ik uit wat de beste datum en formule is voor een bezoek.

captcha