Luik - La Boverie

Tentoonstelling 'Hyperrealisme'

Zaterdag 15 februari 202019

'Hyperrealisme' is een kunststroming die in de jaren 70 in de Verenigde Staten opdook. Het abstracte de rug toekeren en proberen om een nauwkeurige weergave van de natuur voor te stellen tot het punt dat de toeschouwers zich soms afvragen of ze te maken hebben met een echt lichaam. De hyperrealistische kunstenaar creëert een soms amusant, soms verstorend, maar steeds een betekenisvol kunstwerk.

In 1995 organiseerde museum De Pont de eerste tentoonstelling in Nederland van het werk van de Belgische schilder Luc Tuymans. Deze zomer keert de inmiddels wereldberoemde kunstenaar terug in Tilburg met een tweede overzicht, dat hij toepasselijk de titel The Return heeft meegegeven. De tentoonstelling, die in zeer nauwe samenwerking met de kunstenaar wordt samengesteld, zal een vijftigtal schilderijen omvatten uit de periode 1975 tot nu, waaronder een aantal recente werken die niet eerder te zien waren.

Na het bezoek aan de tentoonstelling gaan we (misschien) nog naar Breda, voor een verkenning van deze mooie stad. 

De prijs voor deze uitstap bedraagt 32 EUR (vervoer en begeleiding). De inkom van het museum (12.5 EUR), de gids en het middagmaal worden ter plaatse betaald.

Datum : zaterdag 10 november  (of op aanvraag)


Interesse voor deze uitstap ?

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen meestal wel een tweede busje vullen op een andere datum

captcha