Kreta

april of september 2019

Op stap met Minos en Ariadne

Kreta, het langgerekte en grootste eiland van de 6000 eilanden die Griekenland rijk is, vormt de tussenstap tussen onze Europese cultuur en het Afrikaanse continent. Vooral gekend als toeristische bestemming biedt het tevens een schat aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. De antieke goden wisten al dat het er goed toeven was. Ondanks de drukte bewaarde Kreta authentieke plaatsjes waar de Kretenzer je nog verwelkomt met een glaasje raki en zelf gemaakte fetakaas.

Het programma wordt, in functie van de groep, samengesteld uit volgende mogelijkheden.

 • Onze eerste tocht gaat naar Gortys, een belangrijke plaats in de vroegchristelijke aanwezigheid aan de Zuidkust. Wat verderop vinden we het prachtige Minoïsche paleis van Phaistos waarbij onze verbeelding ons meer dan 4000 jaar terugbrengt in de geschiedenis. We rusten nadien uit op het hippiestrand van Matala. Een plons in zee spoelt het stof weg, een lekker wijntje op het terras doet de rest.
 • Het klooster van Preveli, en eventueel Arkadia. Een spectaculaire weg laat ons kennismaken met de prachtige natuur van het binnenland van Kreta.
 • Het paleis van Knossos en het archeologisch museum van Herakleion hebben een vaste plaats op het programma. De mooie verhalen van Theseus en Ariadne vind je hier terug in de eeuwenoude resten. Een (lichte) wandeling doorheen de stad met de Agios Titoskerk en zijn Venetiaanse fontein ronden onze dag af.
 • Elounda het dorp van de serie “Wie betaalt de veerman”. Van hieruit kan er een boottocht gemaakt worden naar het melaatseneiland van Spinalonga.
 • Een wandeling naar de site van Malia, gekend van het prachtig Minoïsche juweel “het bijtje van Malia”.
 • Rondrit van het Lassithi-plateau via het klooster van Vidiani. In Agios Giorgos wacht het apero met klassieke mezedes en wat verder een lekker maal bij Christine. Bij voldoende tijd stoppen we bij Vassilakis voor de lekkere olijfolie of maken we een omweg(je) via Agios Nikolaos.

De prijs van een vorige reis bedroeg  1.300 EUR per persoon op basis van half pension (supplement van 300 EUR voor een éénpersoonskamer).

Inbegrepen :

 • Transport van en naar de luchthaven in België vanuit Denderleeuw
  (in functie van de woonplaats van de deelnemers, doen we ons best om iedereen zo vlot mogelijk naar de centrale punten te krijgen)
 • Vlucht Zaventem naar Herakleion.
 • Verblijf van 6 nachten (Half Pension)
 • Vervoer met minibus ter plaatse
 • Begeleiding

Als er voldoende deelnemers zijn kunnen we voor deze reis beroep doen op gidsing van Johan Van Gestel.

Een annuleringsverzekering is niet inbegrepen, maar wordt ten zeerste aanbevolen. 

De overige onkosten (middagmalen, dranken en inkomgelden) worden ter plaatse afgerekend. 

 

Heb je interesse in deze reis ?

Laat het ons dan weten. Zodra er 4 kandidaten zijn, maak ik een voorstel voor een concrete reisdatum. We kunnen vertrekken als er minimum 6 deelnemers zijn. 

Vul onderstaand formulier in om in te schrijven.  We bevestigen je deelname zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt. 

Past de voorgestelde datum niet ?   Laat het ons toch weten.  We kunnen altijd een andere datum voorstellen die misschien wel past.